RITUS 14888
Servicii funerare
Ритуальные услуги
RO/MDRU

Săli de priveghi

În premieră în Republica Moldova - săli de priveghi pentru funeralii cu suprafaţa 60, 57 şi 215 m. p. respectiv. Climatizare, muzica, mobilier, organizare funeralii, parcare.

Dric mortuar VIP Cadillac Escalade

Unica în lume, limuzina-dric Cadillac Escalade este cunoscută departe peste hotarele Moldovei. Avantajele principale ale acestuia sunt gradul înalt de carosabilitate, capacitatea (7 locuri pentru pasageri însoţitori) şi exteriorul modern şi laconic.

Repatrierea decedaţilor. Transport MD, CSI, UE

Transportarea decedaţilor în Republica Moldova din ţările ex-URSS şi Uniunea Europeană. Perfectarea actelor, îmbălsămare, pregătirea sicriului, organizarea şi monitorizarea transportării, recepţionare în loc de destinaţie.

Articole funerare şi monumente

Alegeţi în magazin sau din catalog: sicrie tapisate şi lacuite, sarcofagi de lux; coroane şi coşuri din flori vii şi artificiale; cruci metalice şi din lemn; monumente din granit, cavouri; haine pentru decedaţi, învelitori; seturi bisericeşti şi altele.

Sarcofagi de lux

Sarcofagi de lux sunt produse din soiuri nobile de lemn cu adăugarea elementelor din metale neferoase.

Transport special

Serviciul 14888 îşi extinde parcul de autovehicule în mod permanent. La moment acesta include transport operativ, autobuze şi dricuri mortuare de diferite clase, mărci şi capacităţi.

Cimitirul «Sfântul Lazar» («Doina»)

Cimitirul «Sfântul Lazăr» din Chişinău este unul dintre cele mai mari cimitire din Europa de Est, cu o suprafață de peste 200 de hectare. El a fost fondat în anii 60 ai secolului XX şi este actual deschis pentru înhumări. Majoritatea locuitorilor Chișinăului și ai suburbiilor sunt îngropați aici. Între chişinăuieni cimitirul acesta este adesea numit Cimitirul "Doina", după strada pe care se află. Intrarea cu transport este posibilă numai prin poarta principală, pe jos puteți trece şi prin intrarea veche, cea lângă strada Socoleni.

Cimitirul "Sfântul Lazăr" este situat în partea de nord-est a Chișinăului, în cartierul Poşta Veche a sectorului Rîșcani. La vest este învecinat cu parcul "Valea Gâștelor", la nord-est - cu terenuri agricole, la sud și est - cu întreprinderi industriale și cartiere rezidențiale. În ultimul deceniu, zona a crescut semnificativ, colțul de nord-vest a cimitirului este deja mărginit de drumul M21.

Transport public:

  • Microbuz: 127, 162, 134, 132
  • Autobuz: 27, 28

Potrivit datelor oficiale, cimitirul a fost deschis în 1966, dar pot fi găsite şi morminte mai vechi. Deoarece înhumarea are loc în mod continuu timp de aproape 50 de ani, monumente și pietre funerare sunt foarte diverse în stil, performanță și condiții. Aici, desigur, nu pot fi găsite monumente antice, dar constructivismul sovietic și kitsch-ul modern, sunt reprezentate foarte larg.

Zona este bine amenajată, cu drumuri asfaltate de una sau două piste, piloane cu numere de sectoare, rezervoare de apă menajeră. La intrarea principală se află blocul administrativ. Aici puteți obține informaţii necesare, puteţi comanda si achita servicii.

Cimitirul «Sfântul Lazăr»

Cimitirul «Sfântul Lazăr»

str. Doina, 189
MD-2001, Chişinău
Republica Moldova
47.069479, 28.831193